Kokosowy krem z adwokatem

Składniki:
  • 2 opakowania ŚNIEŻKI
  • 200 zimnego mleka
  • 250 g serka mascarpone
  • 6 łyżek adwokata
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1/2 laski wanilii
  • 2 łyżeczki żelatyny 
  • 6 łyżeczek wrzącej wody
  Śnieżki wsypujemy do zimnego mleka i ubijamy przez 3-4 minuty, następnie dodajemy serek mascarpone, adwokata, kurkumę i nasionka wanilii. Mieszamy na jednolitą masę. Wsypujemy wiórki kokosowe, mieszamy. Żelatynę dokładnie  rozpuszczamy we wrzącej wodzie i wlewamy do masy. Jeszcze raz dokładnie mieszamy i przekładamy do pucharków. Wstawiamy do zamrażalnika na 30 minut.



5 komentarzy:

  1. wygląda cudownie ;d

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy2/25/2013

    Niby piszesz, że zdrowo gotujesz, a tu jakieś Śnieżki, to już do zdrowego się nie zalicza. czytałam, że postanowiłaś napisać bloga, czy skończyłaś go już pisać, bo z tego jak napisałaś, właśnie to wynika.

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy3/09/2013

    Czy mozna nie dodawac adwokatu?

    OdpowiedzUsuń
  4. Moim zdaniem właśnie ten adwokat powoduje,że ten deser smakuje tak jak smakuje :) bez niego deser będzie mdły...ale proszę spróbować bez i napisać, jaki jest.

    OdpowiedzUsuń