- 28 szt. okrągłych biszkoptów
- 500 g serka maskarpone
- 500 ml śmietanki kremówki 36%
- cukier trzcinowy 4 płaskie łyżki
- kawa rozpuszczalna
- gorzkie kakao
- tortownica 25 cm
Rozpuszczamy w wodzie lub zaparzamy kawę, a następnie nasączamy w niej biszkopty i kładziemy pojedynczo w formie. Ubijamy śmietankę i dodajemy serek delikatnie mieszając na jednolita masę. Następnie wsypujemy cukier trzcinowy uprzednio zmielony, mieszamy i wykładamy połowę masy na biszkopty. Posypujemy wierzch kakaem za pomocą drobnego siteczka. Powtarzamy czynność dla drugiej warstwy.
Przechowujemy w lodówce.
Jak ja lubię tyrajmisiu :P
OdpowiedzUsuńTiramisu to jest to, pyszny deser :)
OdpowiedzUsuńAle dziwnie. Ja tam lubię tiramisu z jajkami;).
OdpowiedzUsuńLecz są tacy co jajek jeść nie mogą ;)
Usuń