Pesto oliwkowo-migdałowe z grzankami

Składniki:
  • 1 szklanka zielonych oliwek
  • 2 garści płatków migdałowych
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 10 łyżek oliwy z oliwek
  • 6 ziarenek pieprzu zielonego z octu
  • sól
  • pieprz 

 Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w blenderze na jednolitą masę. Można dodać do smaku pieprzu i soli. Pesto z grzankami idealne na śniadanie lub domówkę :) Jest delikatne więc idealne dla każdego :)
(Bułki orkiszowe z siemieniem lnianym, które nie są już pierwszej świeżości, pokroiłam i podrumieniłam na oleju rzepakowym).



  
   



3 komentarze:

  1. Anonimowy4/10/2013

    super :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mojemu mężowi by smakowało... ja nie lubię oliwek :P

    OdpowiedzUsuń