- 200 g maki orkiszowej jasnej
- 2 łyżki kakao DecoMorreno
- 2/3 kostki masła
- 1 żółtko
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 250 ml śmietanki kremówki 36%
- 1 opakowanie Śnieżki
- wiórki kokosowe
- 3 duże banany
- 1/2 laski wanilii
- opakowanie cukru waniliowego
Banany obieramy i kroimy w plasterki. smażymy w rondelku z cukrem i nasionkami z laski wanilii do miękkości. Pozostawiamy do całkowitego ostudzenia.
Do wysokiego naczynia wsypujemy Śnieżkę i wlewamy chłodna kremówkę. Ubijamy około 3-4 minuty.
Na ostudzone ciasto wykładamy masę bananowa, a następnie masę kremówki, posypujemy wiórkami kokosowymi i pozostawiamy w lodówce.
A gdzie zdjęcie? I kawałek dla mnie ;)
OdpowiedzUsuńZdjęcie już jest ;) a na kawałek jeśli tylko będzie taka okazja zaproszę :)
Usuńbrzmi cudownie szkoda ze nie ma zdjecia :)wiem że nikt nie przepada za zostawianiem linkow do siebie, ale w innym wypadku ciężko byłoby sie nam wszyskim znależć :)
OdpowiedzUsuńmam nadzieję że sie nie gniewasz :) (u mnie kuchnia moda kosmetyki ) i jeszcze dwa dni konkursu zapraszam link na dole posta :)
mybeautyjoy.blogspot.co.uk
Dziękuję :) ciasto polecam...zdjęcia umieściłam, nie są najlepszej jakości niestety ;)
Usuń