Nadzienie możemy wykorzystać do dowolnego rodzaju naleśników. ilość jest odpowiednia do około 12-14 małych naleśników o średnicy około
Składniki:
- 500 g twarogu homogenizowanego
- 4 łyżki cukru trzcinowego drobnego
- 4 łyżki posiekanych włoskich orzechów
- 1/2 laski wanilii lub aromat waniliowy
Twaróg rozcieramy z cukrem trzcinowym na jednolitą masę. Cukier trzcinowy możemy zmielić na puder w blenderze co ułatwi nam pracę. Dodajemy nasionka z 1/2 laski wanilii lub aromat waniliowy oraz zmielone orzechy. Opcjonalnie możemy dodać paczkę cukru waniliowego. Taką masą smarujemy naleśniki i zwijamy je w ruloniki. Posypujemy orzechami.
Boski :)
OdpowiedzUsuńten krem jest świetny , a z naleśnikami to już wogóle idealnie *-*
OdpowiedzUsuńuwielbiam twarożek i wszelkie wariacje na jego temat! :)
OdpowiedzUsuńAniu fajny sposób na twarożek :))) muszę wypróbować przy najbliższej okazji.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
Polecam :)
Usuń