Krem z twarogu z orzechami do naleśników

Nadzienie możemy wykorzystać do dowolnego rodzaju naleśników. ilość jest odpowiednia do około 12-14 małych naleśników o średnicy około

Składniki:
  • 500 g twarogu homogenizowanego
  • 4 łyżki cukru  trzcinowego drobnego
  • 4 łyżki posiekanych włoskich orzechów
  • 1/2 laski wanilii lub aromat waniliowy 

Twaróg rozcieramy z cukrem trzcinowym na jednolitą masę. Cukier trzcinowy możemy zmielić na puder w blenderze co ułatwi nam pracę. Dodajemy nasionka z 1/2 laski wanilii lub aromat waniliowy oraz zmielone orzechy. Opcjonalnie możemy dodać paczkę cukru waniliowego. Taką masą smarujemy naleśniki i zwijamy je w ruloniki. Posypujemy orzechami.



5 komentarzy:

  1. ten krem jest świetny , a z naleśnikami to już wogóle idealnie *-*

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam twarożek i wszelkie wariacje na jego temat! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Aniu fajny sposób na twarożek :))) muszę wypróbować przy najbliższej okazji.
    Pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń