Krem jagodowy

Składniki:
  • 300 g mrożonych jagód
  • 500 ml śmietany 36%
  • 5 łyżeczek cukru drobnego trzcinowego
  • 3 łyżeczki żelatyny

Jagody miksujemy z cukrem. Kremówkę ubijamy i łączymy z jagodami. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżeczkach wrzącej wody a kiedy ostygnie dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Przekładamy deser do pucharków i wstawiamy do lodówki do stężenia.  Podajemy udekorowane.




 

5 komentarzy:

  1. Ale kusisz takimi smakołykami, aż ślinka cieknie:) MNIAAAAAM!

    OdpowiedzUsuń
  2. Niezła buźka Ci wyszła z żurawiny (bo to chyba żurawina);-) Szkoda, że nie mam zapasów jagód...

    OdpowiedzUsuń
  3. prosty i pyszny deser, uwielbiam jagody!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. piękny deser z duszkiem :)))
    pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń
  5. deser pyszny...i będą następne równie dobre ;)fajnie, że Wam się podoba :)))

    OdpowiedzUsuń