- 1 szklanka czarnych oliwek
- 6 cząstek suszonych pomidorów w oleju
- 1 łyżka świeżo startego parmezanu
- około 6 łyżek oliwy z oliwek
- opcjonalnie ząbek czosnku
Oliwki, pomidory i parmezan miksujemy razem z oliwą na jednolitą masę. Jeśli chcemy zaostrzyć smak możemy dodać ząbek czosnku. Podajemy np. z ciemnym makaronem.
Znam kogoś, kto byłby zachwycony taką pastą :) Zapisuję i zrobię temu komuś olbrzymią przyjemność :) Dziękuję :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi sie podoba, musi miec wspanialy, wyrazisty smak.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie smaki:) to coś dla mnie
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńBardzo, bardzo, bardzo lubię :) U mnie znika w zastraszającym tempie :)
OdpowiedzUsuń