Pesto z czarnych oliwek z suszonymi pomidorami

Składniki:
  • 1 szklanka czarnych oliwek
  • 6 cząstek suszonych pomidorów w oleju
  • 1 łyżka świeżo startego parmezanu
  • około 6 łyżek oliwy z oliwek
  • opcjonalnie ząbek czosnku

  Oliwki, pomidory i parmezan miksujemy razem z oliwą na jednolitą masę. Jeśli chcemy zaostrzyć smak możemy dodać ząbek czosnku. Podajemy np. z ciemnym makaronem.


5 komentarzy:

  1. Znam kogoś, kto byłby zachwycony taką pastą :) Zapisuję i zrobię temu komuś olbrzymią przyjemność :) Dziękuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo mi sie podoba, musi miec wspanialy, wyrazisty smak.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie smaki:) to coś dla mnie

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo, bardzo, bardzo lubię :) U mnie znika w zastraszającym tempie :)

    OdpowiedzUsuń