Składniki:
- 1 kostka masła
- 200 g cukru trzcinowego
- 200 ml mleka
- 4 kopiaste łyżki kakao DecoMorreno
- 3 garści obranych orzechów włoskich
- 1 opakowanie andrutów
Masło z cukrem rozpuszczamy w rondelku. Kiedy zacznie gęstnieć wlewamy mleko. Zagotowujemy i dodajemy kakao. Gotujemy na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Dodajemy zmielone orzechy i przekładamy masą wafle. Gotowe wafle przyciskamy od góry deską i czymś ciężkim do całkowitego ostygnięcia.
Robię takie z prawie identycznego przepisu. Są przepyszne! ;)
OdpowiedzUsuńWitaj,
OdpowiedzUsuńChciałem Cię ( jako twórcę tego bloga ) oraz Twoich gości zaprosić na portal blogbook.pl, który jest pierwszym w sieci serwisem zbierającym w jednym miejscu blogi i posty.
Mam nadzieję, że i Twój blog dołączy do tego grona, a Tobie pozwoli zwiększyć rozpoznawalność oraz oglądalność Twoich wpisów.
Serdecznie zapraszam i wierzę, że już niedługo przeczytam Twoje posty na blogbook.pl.
Co zyskujesz na dodaniu swojego bloga ?
1) Twój blog i posty mają więcej linków bezpośrednich, a więc pozycjonowanie google,
2) wszystkie posty i blogi są otwierane bezpośrednio na stronie domowej, a więc statystyki,
3) dostęp do szerszego grona czytelników zainteresowanych Twoją kategorią bloga, a czytających akurat inny blog
Pozdrawiam i pozostaję do dyspozycji w przypadku pytań lub wątpliwości
Michał Ludczyński ( twórca portalu )
www.blogbook.pl
PS.
Nie musisz dodawać postów na blogbook.pl.
Dzieje się to automatycznie po dodaniu Twojego bloga na stronę.