- 150 g makaronu orkiszowego pełnoziarnistego
- 100 g ugotowanego brokuła
- 2 garści płatków migdałowych
- 2 ząbki czosnku
- 3 listki świeżej szałwii
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek lub olej rzepakowy
- parmezan
Zagotowujemy wodę na makaron. Kiedy będzie wrzała dodajemy makaron i gotujemy około 3 minuty. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Solimy i chwilę podsmażamy, a następnie dodajemy płatki migdałów. Podsmażamy na złoty kolor. Różyczki ugotowanego brokuła dzielimy na małe części i łączymy ze składnikami na patelni, dodajemy drobno pokrojone listki szałwii. Mieszamy, dodajemy odcedzony i ugotowany makaron. Całość doprawiamy i podajemy posypane startym parmezanem.

Bardzo apetyczne, ciekawa jestem jak smakuje:)
OdpowiedzUsuńOsobiście bardzo lubię brokuł połączony z fetą. :)
OdpowiedzUsuńA uprażone płatki migdałowe wprost ubóstwiam. :)
Wygląda pysznie :) Muszę zrobić taki obiadek w najbliższym czasie :>
OdpowiedzUsuń