Składniki:
- 100 g liści świeżego, młodego szpinaku
- 100 g zielonego ogórka
- 100 g wędzonego na gorąco łososia (może być z pieprzem)
- około 1 łyżeczki posiekanego koperku
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz

Liście świeżego, młodego szpinaku myjemy i delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Ogórka myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki. Wędzonego łososia dzielimy na części. Wszystkie składniki układamy na talerzu. Po Z oleju, soku cytryny i przypraw przygotowujemy sos, którym polewamy sałatkę. Posypujemy posiekanym drobno koperkiem. Smacznego :)
wiosennie wygląda:)
OdpowiedzUsuńSmakowitości :) I łosoś i olej rzepakowy mają dużo omega-3 więc nie tylko apetycznie, ale też zdrowo :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie dzisiaj taką jadłam.
OdpowiedzUsuńmiło :)
Usuń