Sałatka ze świeżego szpinaku z wędzonym łososiem

Oto moja kolejna propozycja na zdrową i szybką przekąskę :)

Składniki:
    Bar Sałatkowy - Edycja Wiosenna 2013
  • 100 g liści świeżego, młodego szpinaku
  • 100 g zielonego ogórka
  • 100 g wędzonego na gorąco łososia (może być z pieprzem)
  • około 1 łyżeczki posiekanego koperku
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

  Liście świeżego, młodego szpinaku myjemy i delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Ogórka myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki. Wędzonego łososia dzielimy na części. Wszystkie składniki układamy na talerzu. Po Z oleju, soku cytryny i przypraw przygotowujemy sos, którym polewamy sałatkę. Posypujemy posiekanym drobno koperkiem. Smacznego :)






4 komentarze:

  1. Anonimowy4/02/2013

    Smakowitości :) I łosoś i olej rzepakowy mają dużo omega-3 więc nie tylko apetycznie, ale też zdrowo :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy8/16/2013

    Właśnie dzisiaj taką jadłam.

    OdpowiedzUsuń