Cieciorka z bakłażanem

Składniki:
  • 1 bakłażan
  • puszka cieciorki
  • 1 papryczka chili
  • około 4 łyżek oliwy z oliwek
  • pęczek natki pietruszki
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Bakłażana myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w kostkę. Podsmażamy delikatnie na patelni. Cieciorkę odsączamy z zalewy. Papryczkę myjemy, wydrążamy pestki i drobno kroimy. Pietruszkę oddzielamy od łodyżek i drobno siekamy. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę, dodajemy oliwę z oliwek, sól, pieprz i mieszamy. Do sosu  wrzucamy cieciorkę, bakłażana,papryczkę i na końcu pietruszkę. Całość mieszamy. Doprawiamy w razie potrzeby.










5 komentarzy:

  1. Nie spotkałam się jeszcze z cieciorką z puszki.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Groszek biały- cieciorka "Bonduelle" :)

      Usuń
    2. Poszukam, ale nie widziałam. Może dlatego, że raczej robię zakupy w małych sklepikach, niż dużych supermarketach.

      Usuń
  2. Anonimowy4/09/2015

    jest cieciorka w puszce i soczewica - pycha!

    OdpowiedzUsuń