- 1 bakłażan
- puszka cieciorki
- 1 papryczka chili
- około 4 łyżek oliwy z oliwek
- pęczek natki pietruszki
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Bakłażana myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w kostkę. Podsmażamy delikatnie na patelni. Cieciorkę odsączamy z zalewy. Papryczkę myjemy, wydrążamy pestki i drobno kroimy. Pietruszkę oddzielamy od łodyżek i drobno siekamy. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę, dodajemy oliwę z oliwek, sól, pieprz i mieszamy. Do sosu wrzucamy cieciorkę, bakłażana,papryczkę i na końcu pietruszkę. Całość mieszamy. Doprawiamy w razie potrzeby.
Nie spotkałam się jeszcze z cieciorką z puszki.
OdpowiedzUsuńGroszek biały- cieciorka "Bonduelle" :)
UsuńPoszukam, ale nie widziałam. Może dlatego, że raczej robię zakupy w małych sklepikach, niż dużych supermarketach.
Usuńjest cieciorka w puszce i soczewica - pycha!
OdpowiedzUsuń