Pizza wiejska z kiełbasą i suszonymi śliwkami

Składniki:
  • ciasto na pizzę wg podstawowego przepisu
  • sos do pizzy
  • około 120 g kiełbasy swojskiej (tu z Kleparza)
  • około 15 dag sera żółtego (w plasterkach lub startego)
  • 2 małe cebule
  • papryka czerwona
  • papryczka chili
  • 6-8 sztuk suszonych śliwek
  • sól i pieprz 

Ciasto na pizzę przygotowujemy wg podstawowego przepisu. Na rozwałkowane ciasto nakładamy sos i  ser żółty. Pozostałe składniki: pokrojoną w plasterki kiełbasę, cebulę, w paseczki paprykę i śliwki. Posypujemy solą i pieprzem.
Pieczemy około 20 minut w temperaturze 230-250C.









2 komentarze:

  1. wiejska i do tego na ostro , super!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię domową pizzę, ale jeszcze nie próbowałam dodawać suszonych śliwek. Muszę kiedyś wypróbować.

    OdpowiedzUsuń