TORT RAFFAELLO na orkiszowym biszkopcie

Składniki na masę:
  • 750 ml śmietany 36%
  • 2 opakowania "Śnieżki"
  • 1 1/2 szklani adwokata
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 opakowania biszkoptów (około 200 gr)
  • 20 g żelatyny
  • 6 łyżek mleka
Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach zimnego mleka.
Śmietanę kremówkę ubijamy razem ze "Śnieżką" , dodajemy adwokat, mieszamy, pokruszone drobno biszkopty i  wiórki kokosowe, mieszamy. Następnie dodajemy rozpuszczoną w mleku żelatynę. Dokładnie mieszamy.
Przygotowany wg przepisu biszkopt orkiszowy, przekrawamy na pół. Następnie na jedną część kładziemy połowę masy, potem drugą część biszkoptu i pozostałą masę. Wierzch posypujemy kokosem. Wstawiamy do lodówki aby masa stężała.
 

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza