- 4 cukinie
- 1 puszka pomidorów bez skórki
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 pęczku koperku
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- paczka makaronu orkiszowego lub pełnoziarnistego
Cukinie myjemy, obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w cząstki. Cebule obieramy i drobno kroimy, a następnie na dwóch łyżkach oleju podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy przez 3 minuty. Dodajemy pomidory i przyprawy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusimy jeszcze przez około 7 minut. Pod koniec dodajemy drobno posiekany koperek i łyżeczkę syropu klonowego. Podajemy z ugotowanym makaronem. Posypujemy startym parmezanem.
fajnie ze promujesz zdrowe jedzenie
OdpowiedzUsuń-bardzo ciekawe przepisy !!!-pozdrawiam serdecznie ppaapap
Dziękuję :)
OdpowiedzUsuń