Składniki:
- 300 g mrożonych jagód
- 500 ml śmietany 36%
- 5 łyżeczek cukru drobnego trzcinowego
- 3 łyżeczki żelatyny
Jagody miksujemy z cukrem. Kremówkę ubijamy i łączymy z jagodami. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżeczkach wrzącej wody a kiedy ostygnie dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Przekładamy deser do pucharków i wstawiamy do lodówki do stężenia. Podajemy udekorowane.
Ale kusisz takimi smakołykami, aż ślinka cieknie:) MNIAAAAAM!
OdpowiedzUsuńNiezła buźka Ci wyszła z żurawiny (bo to chyba żurawina);-) Szkoda, że nie mam zapasów jagód...
OdpowiedzUsuńprosty i pyszny deser, uwielbiam jagody!!!
OdpowiedzUsuńpiękny deser z duszkiem :)))
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
deser pyszny...i będą następne równie dobre ;)fajnie, że Wam się podoba :)))
OdpowiedzUsuń