BROWNIE Z CZARNYM SEZAMEM I KOKOSEM
Składniki:
- 150 g ciemnej gorzkiej czekolady
- 3 jajka
- 75 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
- 125 g masła
- 100-150 g cukru trzcinowego
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- łyżka czarnego sezamu
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. W rondelku rozpuszczamy czekoladę, a następnie dodajemy masło. Łączymy i dolewamy małym strumieniem do jajek z cukrem, delikatnie mieszając. Dodajemy mąkę, mieszamy. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i sezam.
Ciasto wlewamy do małej formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez około 25 minut. Ciasto powinno być w środku wilgotne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz