Poncz z arbuzem i Martni Bianco
Składniki:
- 1/2 średniego czerwonego arbuza
- sok z 2 pomarańczy
- sok z 1 cytryny
- 4 łyżki cukru trzcinowego
- 1 szklanka Martini Bianco
- 1/2 szklanki Ginu
Arbuza obieramy ze skórki, kroimy w kawałki i w miarę możliwości pozbywamy się pestek. Do większego naczynia wkładamy cząstki arbuza, dodajemy cukier, sok z pomarańczy i cytryny. Mieszamy. Dodajemy Martini i Gin. Pozostawiamy w lodówce do schłodzenia, nawet na kilka godzin. Podajemy z kostkami lodu.
wymiękam!!! i pędzę dziś po martini :) proszę o mały głosik na mojego bloga http://www.blogmiesiaca.blogspot.com/ thanks :*
OdpowiedzUsuńzagłosowałam :) życzę powodzenia :)
Usuń