Racuchy z mango i migdalami

Dzisiaj wybieram się na działkę więc potrzebowałam zrobić coś szybko i smacznie. Ale jeszcze dobrze nie skończyłam smażyć, a już połowy placków nie ma. A dla mnie zostaje gotowany brokuł z łososiem i pomidorkami :)

Składniki:

2 jajka
1 szklanka maślanki
1.5 szklanki mąki orkiszowej jasnej
2 łyżki cukru trzcinowego
1 duże mango lub 2 małe
3 garści migdałów

Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy maślankę i mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę i cukier, dokładnie łączymy składniki. Ja robię to za pomocą widelca lub łyżki. Na koniec dodajemy obrane i pokrojone w kostkę mango oraz zmielone migdały. Smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Nakładamy łyżką.
Przepis na około 14 racuchów.

5 komentarzy:

  1. Jakie egzotyczne racuchy! Muszą świetnie smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wow, ale egzotyczne pomieszane z tradycyjnymi!:) lubię tak!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie dziwię się że tam szybko znikały z talerza. Są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. A to ciekawe, do tej pory królowały u mnie z jabłkami, muszę kiedyś spróbować :-)

    OdpowiedzUsuń