Filet z morszczuka z curry z brokułami i brązowym ryżem

Filety mrożone z morszczuka układamy osobno w folię aluminiową posypujemy szczyptą,dwiema soli i przyprawy curry, dodajemy odrobinę masła. Folię zawijamy tak, aby pozostawić dopływ powietrza.Tak przygotowane ryby układamy na blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 25 minut w temp.200 C.
Podajemy w folii.

Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, ale tak aby ich nie rozgotować. Powinny być chrupiące.

Ugotowany ryż przyprawiamy odrobiną curry, co nadaje mu śliczny złoty kolor.


Wersja bez ryżu jest idealnym rozwiązaniem na lekką, ciepłą kolację :)




1 komentarz:

  1. olaboga cóż za pyszności ubieram się lecę do sklepu i biorę się za gotowanie:)))

    OdpowiedzUsuń