Składniki:
- 100g ugotowanych różyczek brokuła
- 100 g wędzonego łososia
- 2 jajka
- koperek
- sok z 1/2 cytryny
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka startego chrzanu

Brokuła gotujemy przez około 4 minuty, a następnie hartujemy zimną wodą, aby pozostał chrupki. Jajka gotujemy na twardo, chłodzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w ćwiartki. Brokuły, jajka i kawałki łososia układamy na talerzu. Posypujemy koperkiem. Z oleju, soku z cytryny, przypraw i chrzanu przygotowujemy sos. Polewamy nim sałatkę.
Uwielbiam brokuły! :))
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł, może wyląduje na moim wielkanocnym stole :)
OdpowiedzUsuńWspaniała sałatka:) Wygląda bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńpyszna sałatka, polecam wszystkim smakoszom :) idealna na eleganckie wielkanocne śniadanie
OdpowiedzUsuń