- 6 szklanek mąki orkiszowej 750
- 250 g margaryny (Palma)
- 2 żółtka
- szklanka rodzynek
- szklanka płatków orkiszowych
- 1 szklanka siemienia lnianego
- zimne mleko
- 250 ml śmietanki kremówki
- 1,5-2 szklanki cukru trzcinowego
Do miski wsypujemy mąkę, margarynę szatkujemy drobno. Dodajemy suche składniki, żółtka i śmietankę. Zagniatamy. Następnie wlewamy stopniowo tyle mleka aby połączyć wszystkie składniki. Rozwałkowujemy i wykrawamy kółka za pomocą szklanki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 200 C przez niecałe 25 minut, w zależności od grubości ciasteczek.
śliczne i zapewne przepyszne. uwielbiam takie zdrowe przekąski do herbatki (:
OdpowiedzUsuńhmm i do kawki pycha ;)
UsuńZdrowe ciasteczka :) I wyglądają uroczo :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńZdrowe i pyszne - duet idealny :)
OdpowiedzUsuń---
http://takeittasty.blogspot.com
http://facebook.com/takeittasty
pyszne i jakie zdrowe :)
OdpowiedzUsuń