- 200 ml mleka
- 2 jajka
- 8 kopiastych łyżek maki orkiszowej jasnej
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- szczypta soli
- olej rzepakowy
- 250 g borówek amerykańskich
Z mleka, jajek, mąki i szczypty soli przygotowujemy ciasto. Umyte borówki wykładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem. Owoce posypujemy cukrem i zalewamy ciastem. Pieczemy w temperaturze 200 C przez około 30 minut. Podajemy na ciepło lu zimno np. z bitą śmietaną.
świetny pomysł, muszę wykorzystać! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł!
OdpowiedzUsuńO mniam! Nie ma to jak owoce w cieście ;)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Wygląda smacznie :-)
OdpowiedzUsuńi smakuje podobnie :)
UsuńCiekawe pierwsze o tym słyszę :)
OdpowiedzUsuńPolecam spróbować zrobić, na pewno nie będzie Pani zachwycona :)
UsuńWyśmienity przepis! Łatwy i szybki, idealna alternatywa dla dzieci, zamiast słodyczy!
OdpowiedzUsuń