BROWNIE Z CZARNYM SEZAMEM I KOKOSEM

Składniki:
  • 150 g ciemnej gorzkiej czekolady
  • 3 jajka
  • 75 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
  • 125 g masła
  • 100-150 g cukru trzcinowego
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • łyżka czarnego sezamu

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. W rondelku rozpuszczamy czekoladę, a następnie dodajemy masło. Łączymy i dolewamy małym strumieniem do jajek z cukrem, delikatnie mieszając. Dodajemy mąkę, mieszamy.  Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i sezam. 
Ciasto wlewamy do małej formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez około 25 minut. Ciasto powinno być w środku wilgotne.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz